Skip to main content

Certificeret ædelstensfatter

og diamantgraderer

Har du arvet et smykke med en større diamant, så kan et certifikat være en fordel i forbindelse med forsikring eller videresalg. Guldsmed Ø er HRD-certificeret diamantgraderer og kan vurdere og certificere dine diamanter.

Værkstedsbutikken
i skoven

Værkstedsbutikken
i skoven

Kom forbi i åbningstiden eller aftal tid til et besøg.

Kig forbi eller book en tid

Få en snak om dine ønsker for vurdering af dine smykker. Skal vurderingen bruges i forbindelse med en forsikring? Skal diamanten sælges videre? Eller laves om til et nyt arvestykke? Tag det med, så kan jeg hjælpe dig videre.

Diamantgradering:
Vurdering og certificering af diamanter

Diamantgradering – professionel vurdering af diamanters kvalitet

Diamantgradering er en metode til at vurdere kvaliteten af diamanter baseret på fire hovedkriterier, ofte omtalt som “De Fire C’er”: Carat (carat), Cut (slib), Color (farve), og Clarity (renhed). Disse kriterier bruges til at bestemme værdien og kvaliteten af en diamant.

Carat refererer til vægten af diamanten. Slipningen refererer til, hvordan diamanten er skåret og formet, inklusiv dens proportioner, symmetri og polering. En godt udført slip kan maksimere diamantens lysreflektion, hvilket er afgørende for dens glans og skønhed.

Certificering af diamanter – når du vil tegne forsikring eller sælge videre

Farvegraden måler, hvor farveløs diamanten er. Jo mere farveløs diamanten er, desto højere er dens værdi, da farveløse diamanter er sjældnere. Renheden vurderer, hvor mange indeslutninger eller urenheder diamanten har. Højere renhed betyder højere værdi.

Med en certificering af din diamant får du en detaljeret beskrivelse af diamantens egenskaber. Det er et vigtigt redskab, hvis du skal tegne forsikring eller videresælge din diamant.